Jordgubbsdessert i glas
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • färska jordgubbar
  • 1 strösocker
  • 1 citruslikör
  • 1 balsamvinäger
  • 1 vispgrädde
  • 1 kesella, 10%
  • 1 vanilj från twister eller vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 vetemjöl
  • 1 smör
  • 1 mandelspån
  • 1 strösocker
  • 1 salt1. Knaprigt smul: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, smör, mandelspån, socker och salt med fingertopparna eller i matberedare. Fördela smulorna på plåt med bakplåtspapper.2. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills smulorna börjar få färg. Rör om någon gång under tiden. Passa så att de inte bränns. Låt dem kallna.3. Ansa och skiva jordgubbarna och blanda dem med 2 msk socker, citruslikör och balsamvinäger.4. Vispa grädden och blanda med kesella, vanilj och 1 msk socker. Fördela drygt hälften av jordgubbarna i glas.5. Sedan drygt hälften av yoghurtgrädden ovanpå och sedan resten av jordgubbarna och yoghurtgrädden. Toppa med de knapriga smulorna och servera genast.TipsSmulorna räcker till fler än 6 desserter, men det är perfekt att spara dem i en tättslutande burk och använda dem vid ett annat tillfälle.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.