Låt botten få gå hela vägen upp på kanten. 1Cheesecakesmet600 g Philadelphia 1 förp Kesella 10 % 1 dl strösocker 1 dl maizena 1 vaniljstång (endast fröna) 4 ägg, ekologiska 1 dl vispgrädde 200 g vit chokladSätt ugnen på 175 grader
Skala rabarbern och dela i hälften på längden, skär sedan i skivor och blanda med strösocker. 0,25-0,5 dl strösocker, mängd beroende på hur syrlig rabarbern är. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, eller klipp ut bakplåtspapper till botten av en ugnsfast form, ca 1 ½ liter, smöra kanterna och ”bröa” rikligt med kokos. Häll kaksmeten i formen och fördela ut rabarbern ovanpå, grädda kakan på andra falsen nedifrån i ca 25 min, 175 grader
1Till garnering200 g choklad av valfri sortSätt ugnen på 175 grader. Värm i mikron i ca 20 sekunder på full effekt Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet
Ta ej bort kanterna på bakformen utan låt den sitta kvar tills du är klar med alla steg i receptet. Fördela den på kladdkakan så snart kladdkakan svalnat helt
Tre eftermiddagar i rad har han hängt i bärselen på min mage medan jag försökt åstadkomma godsaker. Theo fäktar för fullt med sina händer i jakt på en degbunke, visp, äggkartong eller annat spännande att sätta tänderna i (inte bokstavligen eftersom han än så länge är tandlös
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.