Mitt kusinbarn fyller år, min svåger och så avslutas helgen med min egen födelsedag på söndag. Rör ihop smör, havregryn, bakpulver, strösocker, sirap och mjöl till en smulig deg i en bunke
Blanda vetemjöl med kakao, sikta ner under försiktig omrörning. Botten. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Ta upp och smält med 2 msk vatten i en kastrull. Mixa 300 g jordgubbar med socker och limesaft. Ta upp ca 30 minuter före servering och garnera med skivade jordgubbar
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Maizena gör toppingen krämig medan gelatinet gör så att krämen inte rinner av cheesecaken. Jag är inte jätteförtjust i digestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
Häll ut över kladdkaksbotten i kladdkaksformen. Kladdkakebotten100 g smör3 dl socker2 ägg1. Jordgubbscheesecake 2 dl socker 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 3 äggulor 200 g philadelphiaost 3-4 dl mosade jordgubbar Vispa socker, Philadelphia och vaniljsocker. 20 min innan ni ska äta, garnera med jordgubbar
Pensla pajdegsbottenmed det uppvispade ägget. Det är högsäsong för jordgubbar nu, nästan att den till och med börjar komma in på sluttampen, så det gäller att passa på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.