Förra torsdagen firade vi min bror som fyllde år. Vi åt surströmming och till efterrätt hade jag gjort denna supergoda cheesecake som är mer som en glasstårta
En cheesecake som varken är ugnsbakad eller fryst. Jag gillar båda varianterna, men den här sorten med gelatinblad i är absolut inte dum den heller - tvärtom
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med kakao, sikta ner under försiktig omrörning. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter
Tror ni mig när jag säger att jag inte alltid är sugen på layer cakes. Att det faktiskt bakas annat här hemma också, annat som ibland inte ens är sötsaker
En liten godsak som passar väl till dessert för höstens middagar är denna cheesecake. Just apelsin blandat med choklad tycker jag hör ihop med den kallare delen av året
Ett nytt äppelrecept så här i hösttider kanske skulle passa bra nu. Jag hittade detta på matklubben och själva cheesecakesmeten blev jättebra, krämig och lätt att skära i rutor
Genom åren har det blivit ett par jorgubbscheesecakes. Det är är absolut sommarfavorit. Jag är inte jätteförtjust i digestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
Här kommer ett favoritrecept. Har gjort denna cheesecake i många varianter men denna är ny för mig. Jag fick mycket jordgubbssås över från parfaiten häromdagen och tänkte återanvända den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.