2 glasburkar
Ställ in glasburken i ugnen på 130 grader C i 30 minuter Väg upp jordgubbar och rabarber och häll i grytan. Häll i socker och vaniljpulver. Låt koka upp och sedan koka på låg värme tills frukten är mjuk och du får en önskad konsistens på marmeladen.
Mumsigt god var denna paj. Söt med en frisk och somrig smak av blåbär och jordgubbar. Har man frysen full med blåbär som jag har då blir det mycket blåbärsbak
Skölj och skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning tills sockret är helt smält
Här får ni ett fantastiskt recept på jordgubbs kladdkaka. Hej alla blogg läsare. Krämig och god. Sikta på florsocker på den men jag tycker den är godare utan
Semestern är igång och då regnet öser ner så blev det lite tid i köket denna dag. Maken fick i uppgift att fixa ihop en marmelad av överblivna rabarber sen förra projektet, för i år ska inget ätbart från trädgården gå till spillo
I detta litterära verk fanns med ett recept på rabarbermarmelad som jag idag har testat att tillaga och med facit i hand så är jag verkligen glad över det
Att koka en rabarbermarmelad med hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den med kanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.