Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Förut – när båda barnen åt ren havre gjorde jag ofta en väldigt god paj som man kan variera alltefter smak och tycke
Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten. Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Tillsätt äggenoch avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet. Till de först laggarna kan du behöva pensla på mjölkfritt margarin både på lock och botten
mjölkfritt margarin och mörkt muscovadosocker till formen. Lägg krusbären i formen. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt
Smält Carlshamns mjölkfria margarin i stekpannan och häll i, rör om. Hetta upp på spisen till vattnet och fiber husk blandningen precis börjar bubbla, ta bort kastrullen direkt
Vispa det mjölkfria margarinet mjukt, häll i florsockret, vaniljsockret och colan. Häll på sirapen och en nypa salt låt det koka ihop till äpplena är mjuka och sirapen fått en liten seg konsistens
Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Mullbärs- och kokoskakor. Det här är en snabb- och lättbakad liten kaka som du enkelt "svänger ihop. Och sen ska det vara bra ingredienser av det nyttigare slaget
Och ännu bättre blir det då de inte innehåller varken nötter, mandel eller ägg. Häll sedan ner havregryn och vallmofrön och blanda ner dem väl utan att havregrynen blir finfördelade
De innehåller inte något vete, inget socker och ingen mjölk. Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.