Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Börja med att smöra båda skivorna med vit formfranska. In i Toastjärnet, när de blivit gyllenbruna och glänser lite av blandningen av smör, ost och grillkrydda så vet du att den är klar
"bre" in insidor av brödet med olivolja och vitlök. De som återstår nu är enbart att grilla mackan, jag använde mig av en toastgrill men ugnen går också fin fint t
När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare
Toast skagen är för att vara ärlig inte min favorit bland förrätter, jag vet inte riktigt varför men jag tror att det har att göra med att jag inte är så förtjust i majonäs och att den känns rätt stabbig (föredrar löjromstoast) men den här blev ändå godare än jag hade tänkt mig
Svaret bara måste bli en Toast Skagen. Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Här kommer mitt recept på en härligt len och värmande jordärtskockssoppa
Småttingarna fick en egen efterrätt, smörstekt toastmed ost och skinka, det blev populärt. Dock är det första gången jag gör den själv från grunden, är ju annars lätt att bara köpa en ask med färdig skagenröra i affären, men hur många procent räkor är det egentligen i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.