The post Jordärtskockssoppamedparmachipsochparmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Späd med vin, vatten och lägg i buljongtärningarna. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar. Fräs allt utan att det får färg i en gryta med smör
Späd med vin, vatten och lägg i buljongtärningarna. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar. Fräs allt utan att det får färg i en gryta med smör
Hacka schalottenlöken och fräs den några minuter i smör på medelvärme i en stekpanna. Lägg bitarna i kallt vatten med lite pressad citron, så att de inte missfärgas
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Mixa sedan soppan slät med stavmixer. Jag serverade soppan med knaperstekt bacon samt brödkrutonger (gårdagens baguette) som stektes i baconfettet som blev kvar i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.