Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Strö över valtnötterna ochavslutamed att antingen klicka eller sprita på ricottan. Häll lite olja på en plåt med bakplåtspapper och fördela rödbetsbitarna jämnt
För ett tag sedan fick vi leverans av Brobergs fisk med fiskar jag aldrig tillagat bl a ryggfilé av Långa och Marulk så gissa hur sugen jag då var på fisk
Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostade rotfrukter och fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Salta och peppra. Tillsätt vinet och låt puttra tills vätskan är borta. Blanda olivoljan, citronsaften, citronskalet, salt och svartpepparn till en marinad
Skär av stjälkarna på fänkålen och skiva dem så tunt det bara går, alternativt med mandolin. Lägg dem på ett ark aluminiumfolie och slå över resten av smörblandningen
Smakerna av underbart god av vitlök och parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Smaka avmed salt och peppar. Här kommer en fiskgryta laddad med rotfrukter och andra godsaker. Avslutamed att röra ner räkorna samt finstrimlad salladslök
Javisst. Salta, peppra och ringla ordentligt med olivolja över. Man kan också toppa den med olivolja, mycket örter eller brödkrutonger om den skall se extra fin ut
Rostad aubergineröra med smak av dill och fetaost. Mixa allt till en slät smet och smaka avmed salt. Denna röra görs på samma sätt som en Baba ganoush men istället för att smaksätta med bladpersilja så tillsätter man dill, fetaost och fefferoni
Tydligen är det trendigt värre med gröt av olika slag just nu och det är ju kul att trenderna lyckas slå mig i huvet nån gång då och då, för jag har ganska svårt att följa dem självmant
Smaka avmed salt och vitpeppar. Salta och lägg i medelvarm panna. Red av såsen med lite maizena. Helst så ska de serveras rosa, annars får du gå högre med innertemperaturen
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter avmed svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.