Jordärtskocksoppa med fänkål, citronmarinerad hummer och dillskum. Rostad levain med rört saffranssmör_del av nyårsmenyn

Ingredienser

  • Ingredienser till ca 4 port, (eller ca 8-10 smakportioner i nyårsmenyn)
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 st Gul lök
  • 2 msk Smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl Kycklingfond, utspädd från flytande koncentrat
  • 2,5 dl Grädde
  • Salt- och vitpeppar
  •  
  • Garnityr
  • 1 st Fänkål + 2msk smör
  • ½-1 st Hummer, urgröpt kött
  •  
  • Dillskum
  • 1 dl Dill
  • 1 dl Grädde
  •  
  • Rört saffranssmör
  • 1/2 pkt Saffran + 100g Smör, rör ihop.
  •  
  • Rostad levain
  • Surdegsbröd i skivor, rosta i 100g ugn till ”lätt rostningsgrad”

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.