Jordärtskocksoppa är ingen dum idé, silkeslen och fylld med smak. Det gäller att passa på att skörda jordärtskockorna innan jorden fryser till, de är ju som allra bäst nu
Någon har sagt att man inte ska äta mer än vad som ryms i ens kupade händer. Om det stämmer vet jag inte så noga, men jag vet att det alltid smakar godast att servera soppa i små portioner
1. Skala jordärtskockorna väl och skiva tunt. 2. Lägg i kastrull tillsammans med lök, vitlök och buljong. Använd minimalt med fett, koka ca 20 minuter och mixa med stavmixer
1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Skär i bitar. Fräs löken i smör på medelvärme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna
1. Svetta löken med dom skalade jordärtskockorna. Täck med buljongen och koka tills skockorna är mjuka. 2. Mixa allting till en jämn puré, tillsätt grädde och låt sjuda 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.