Jordärtskockor, maghälsoskockor!
Var i helsicke är min grapefrukt?
Var i helsicke är min grapefrukt?
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port, om man serverar dem som egen rätt utan några andra tillbehör
  • 400 g jordärtskockor
  • 1/2 påse (25g) hackade hasselnötter, t. ex Dr Oetker
  • ex
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 25 g Bregott eller smör eller liknande
  • 1/2 cirton
  • 225 grader och skrubba och ansa jordärtskockorna ordentligt i kallt vatten. Skär till dem så att bitarna är ungefär lika stora, men behåll gärna de mindre av dem hela, som "små bakpotatisar". Lägg på en bakpappersklädd plåt häll över rapsolja och flingsalt och blanda runt. Ugnsbaka skockorna mjuka i mitten av ugnen i ca 30 minuter Känn efter med en sticka eller gaffel. De ska kännas lika mjuka som bakpotatisar när de är klara.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.