Strö det över jordärtskockorna och droppa på lite olivolja. 1 kg jordärtskockor. Skala och skiva jordärtskockorna, ca 1/2 cm tjocka skivor. 1 kg jordärtskockor
Ni kanske tillagar jordärtskockor mest hela tiden, foodies, men här i Najnis kök är jordärtskockan av okänd anledning en sällsynt gäst, något Najni bestämt sig för att ändra på
Vi grillade i helgen och som tillbehör åt vi gratinerade jordärtskockor. Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter
600 g jordärtskockor, skrubbade. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
4 Ingredienser 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 klyftor vitlök 1 msk smör 1 ½ dl vitt vin eller matlagningsvin 0,5 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde valfri mängd salt och peppar valfri färsk krydda till garnering, beroende på säsong och tycke Instruktioner Börja med att skala jordärtskockorna och potatisen och skär dem i bitar. 500 g jordärtskockor
Vänd jordärtskockorna i olja och lite salt på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form. 500 g jordärtskockor, skalade och halverade. 500 g jordärtskockor, skalade och halverade
En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor. Skala och koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 minuter)
Tvätta jordärtskockorna, dela dem på längden och skär en plan botten på dem. Lägg jordärtskockorna tätt i ugnsfast form, så att de fyller ut hela bottnen
Lägg i de skivade jordärtskockorna och blanda. Inte vet jag om det är säsong för jordärtskockorn, men nu är de i alla fall riktigt stora, har mindre "knölar" (dvs, är lättskalade) och är hyfsat billiga (29. Jamies bakade jordärtskockor med brödsmulor, timjan och citron (4-6 p)1 kg jordärtskockor, skalade och skivade3 dl grädde eller creme fraichesaft av 1 citron2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 näve timjan, färsk, repad och hackad3 rejäla nävar riven parmesansalt och peppar2 rejäla nävar färska brödsmulorolivolja* Värm ugnen till 220 grader. Jordärtskockssoppa med kavring- och äppelströssel (4 p)3 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 kg jordärtskockor1 msk citronsaft2 msk smör1 dl torrt vitt vin2 st grönsaksbuljongtärningar1 l vatten2 dl vispgräddeStrössel2 skivor kavring, 2 msk olja, 1 st rött äpple, 50 g västerbottenost, 2 msk hackad persilja, 1 nypa socker, salt och peppar. Lägg i jordärtskockorna och koka dem mjuka, ca 15 min. 1 kg jordärtskockor. 1 kg jordärtskockor
Ingredienser, 4 personer300 g jordärtskockor8 dl grönsaksbuljong3 dl grädde1 tsk salt0,5 dl persilja, hackadGör så härSkala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten. Koka jordärtskockorna mjuka i grönsaksbuljongen cirka 15 minuter. 300 g jordärtskockor
6 st jordärtskockor. Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten
För jag är nämligen väldigt stolt över våra egenodlade jordärtskockor. Jordärtskockorna har förvarats i garaget, invirade i tidningspapper hela vintern
Det här är världens enklaste soppa. Jag tycker att den blir godare när man blandar med potatis. Nu slog det mig att jag säger världens enklaste om en massa saker
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.