Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Moqueca är en utsökt Brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fiskgrytan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den som vi med endast fisk
Jordärtkockssoppamed lakrits. Jag och kollegan Lisbeth som då var med mig ställde oss i kö mer än en gång, vill jag minnas för att smaka och jag var fast besluten om att denna soppa ska jag laga när jag kommer hem
Lägger detta recept under ”vegetariskt” och under ”förrätt, tillbehör” då jag tycker att jordärtkockssoppa är ett utomordentligt alternativ som förrätt
I alla fall så blev det jordärtkockssoppa och det receptet lägger jag upp lite senare. En av de bra sakerna med soppa är att man äter bröd till och dagens uppgift blev att baka bröd
Bön- och jordärtkockssoppamed solrosskott och -frön. Jag har gjort om receptet (som kommer från Med Mera) lite för att få mera tugg i soppan, helt mixade soppor är inte min cup of tea
Mats är annars en hejare på att göra en himmelsk Jordärtkockssoppamed lakrits. När vi anlände vid öppningsdags ringlade sig kön lång vid ingången och vid lunchtid var mässan full med lakritsälskande folk
Vi vuxna började medJordärtkockssoppa toppad med friterad skocka som en första förrätt och som en andra förrätt så fick vi Öjebytoast på kavring, sikrom, citron och dill…mmm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.