4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
4. 4 dl grädde. 1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Jordärtskockan innehåller cirka 14 g/kh per 100 g och räknas då egentligen inte till de mer lågkolhydratvänliga grönsakerna eller rotfrukterna
Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan. Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna
Här i alla fall har vi gjort en riktig god och krämig jordärtskockssoppa. Â Men med två huvud, 4 händer, olika smaker och nya inslag så kommer man på sätt att göra det ännu bättre. Jordärtskockssoppa 10 pers (som förrätt) eller 6 pers (som huvudrätt) 750 g jordärtskockor 2 potatisar, små 1 äpple 1 lök, gul 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde 2 msk äppelcidervinäger 3 dl vispgrädde 2 msk konjak 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Finhackad persilja till garnering Skala och skär jordärtskockorna och potatis i bitar och lägg i en skål med kallt vatten med lite citron pressad i, så missfärgas de inte
Då fick jag naturligtvis lust att laga just jordärtskockssoppa. Förrätt tilll 6 personer eller huvudrätt till 4 personer. 450 g jordärtskockor (5 st)2 st potatisarcitronsaft, några droppar2st Schalottenlökar, 2 klyftor vitlök1 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 dl vitt vin1 dl gräddesalt & citronpepparfärsk timjan & persiljaTillagning. 4. 6 personer eller huvudrätt till 4 personer Som vanligt hade jag flera recept på soppan, men till slut lånade jag lite av varje och lagade min egen version. 450 g jordärtskockor
Denna goda soppan hade vi till förrätt i helgen när syster med familj var här. Man skulle fint kunna äta denna även till middag för den var både enkel att laga och jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.