100 g
grötris (kokt i mjölk och 2 kalvbuljongtärningar)
0,5 dl
kallt vatten
1 st
gul lök (finhackad)
3 msk
ströbröd
5 st
ansjovis
1 msk
sirap
kryddpeppar, mald
salt
peppar
smör
1 st
vitkålshuvud 500 g fläskfärs 1 dl grädde 100 g grötris (kokt i mjölk och 2 kalvbuljongtärningar) 0,5 dl kallt vatten 1 st gul lök (finhackad) 3 msk ströbröd 5 st ansjovis 1 msk sirap kryddpeppar, mald salt peppar smör
JohanJureskogs talg kommer i en av de högsta kvalitetsklasserna som går att få tag på. "– Talg är en av mina viktigaste råvaror i köket som jag använder till allt från stekfett och frityrolja till smaksättning i såser, säger Johan Jureskog
Här kommer köttfärsrätt nummer två, det blev kålpudding. Kålpudding. Värm upp vattnet och smält buljontärningen i vatten och häll över vätskan över kålpuddingen
Kålpudding gör jag inte särskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligen till det. Jag passar på att utnyttja all den vitkål som fanns kvar efter att jag gjort vitkålsgratängen häromsistens
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.