Dags att ta ett kliv in i det Japanska köket. Därefter är det dags att steka pannkakorna. Så var det när jag en dag förra veckan skulle göra den här stora Japanska pannkakan som även kallas Okonomiyaki i Japan
Vid vårt besök i Osaka stiftade vi bekantskap med denna härliga lunchrätt. För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
Japansk "pannkaka" - Osaka Okonomiyaki (お好み焼き). Okonomiyaki är en av dessa rätter med väldigt talande namn "Okonomiyaki", betyder ungefär "Grillad/stekt som du vill ha det"
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Ja, vi kör vidare på temat japanskt. Igår gjorde jag fantastiska okonomiyakis. De är nog alltid fantastiska, eftersom man kan variera dem precis så mycket man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.