Jag läste mig till när jag gjorde efterforskning efter ett bra grundrecept att på många restauranger i Japan så får man en skål med grundingredienserna i och sen får man göra sin egna "pannkaka"
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Japansk majonäs och alger finns på affären JFK som ligger vid södra station i Sthlm. Det funkar med vanlig majonäs men blanda ut den med lite citron eftersom den japanska är lite lättare och syrligare
Täck med plastfolie och ställ i kylen en halvtimme-en timme. Hanna bjöd på godgoda japanska pannkakor. Okonomiyakisås (lika delar teriyakisås och ketchup, ev lite sriracha)
21. jan. 2016. 18. 00. Lchf Pannkakor. Idag har jag gräddat 32 st pannkakor, varför undrar ni säkert. Jo, vi ska ha ett helt gäster, på ärtsoppa och punch på lördag, och då måste man ju ha pannkakor till efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.