Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Häll i resten av ingredienserna i bunken med kyckling och rör om ordentligt. Japansk kyckling (ca 4 portioner). 1/2 dl japansk soja. Japansk kyckling (ca 4 portioner). 1/2 dl japansk soja
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Det här smarriga receptet med lövbiff fick jag i Receptklubben förra gången. Mys o kul ska det bli som alltid o spännande o se vad alla har med sig för recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.