SÃ¥ dÃ¥ är det mÃ¥ndag idag, och här är mitt första bidrag – en oerhört populär japansk rätt som i denna form bestÃ¥r av en god currysÃ¥s med ”tofukotletter”
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. 0,5 kg grytbitar av gris, lamm eller kyckling / 2 finhackade gula lökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5-6 cm riven ingefära / 0,5 msk malen spiskummin / 0,5 msk chilipeppar / 1-2 msk parikapulver / 1-2 msk curry madras / 1-2 msk jalfrezi curry powder / 1-2 msk tikka curry powder / 1-2 msk honung / 2-3 msk mango chutney / saften av 0,5 lime / 1-2 msk finhackad inlagd chili / 1 burk Mutti krossade tomater / 5 dl vatten / 1-2 msk grön currypasta / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1-2 dl vispgrädde / 4 msk olivolja att fräsa i. Ha ner köttet i grytan och låt småkoka på medelhög värme ca 0,5 - 1 timme beroende av vilket kött du valt. Rulla varje del till en rund bulle, kavla ut varje bulle till ett avlångt bröd ca 3-4 mm tjockt. Grädda bröden 3-4 minuter till de jäst upp och fått fin färg. / 5-6 cm riven ingefära. / 1-2 msk parikapulver. / 1-2 msk curry madras. / 1-2 msk j. / 1-2 msk t. / 1-2 msk honung. / 2-3 msk mango chutney. / 1-2 msk finhackad. / 1-2 msk grön currypasta. / 1-2 kalvbuljongtärningar. / 1-2 dl vispgrädde. 3-4 mm tjockt
Ja, torsdagar är ju traditionellt soppdagar, och vill ni ha soppa så hittar ni massor med recept och idéer i min sopp-kategori, det är bara att följa länken
12 msk panang curry. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
Kan du inte steka och koka i din slökokare får du göra vissa. Curry Pot Kycklingfilé - Receptet. Det frågas ofta efter ett gott recept på Currykyckling
Cocos- laxcurryIngredienser. Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Marinera lövbiffarna i sojan i minst 30 minuter. Låt stå i rumsvärme. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i stor stekpanna och fräs grönsakerna mjuka tillsammans med vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.