Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Fördela risnudlarna i djupa skål-tallrikar. Vi älskar vietnamesisk mat. En gråkall dag som idag – då passar det med rykande varm nudelsoppa med mycket gott i
Phở – Vietnamesisknudelsoppa. Här serveras autentiska vietnamesiska maträtter från Vietnams tre distinkta kök, det norra, det centrala och det södra köket
En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Pho är en vietnamesisknudelsoppa, oftast serveras med kött (pho bo) eller kyckling. I Japan finns det många vietnamesiska restauranger och särskilt unga kvinnor gillar pho
Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
6-800 g köttfärs (jag hade nöt, men fläsk och kyckling går också bra). fisksås (1-2 tsk). japansk soja (2-3 msk). strimlade morötter (3-4 stycken). 2-3 buljongtärningar (jag tog kyckling och umami). 6-800 g köttfärs (jag hade nöt, men fläsk och kyckling går också bra). fisksås (1-2 tsk). japansk soja (2-3 msk). strimlade morötter (3-4 stycken). 2-3 buljongtärningar (jag tog kyckling och umami)
Jag tillagade den i min Crock-pot men det går säkert lika bra på spisen eller i ugnen. En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.