Janssons frestelse – klassiskt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 msk smör
  • 18-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg
  • 11 burk ansjovisfiléer, ca 100 g
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl mjölk
  • 11 msk ströbrödSå här gör du 60 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Smörj en ­ugns­säker form. Lägg i ett lager ­potatis, sen lök, ansjovis och sen resten av ­potatisen. Droppa över lite av ansjovis­spadet. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet. Klicka på smör. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter, tills potatisen är mjuk. Kontrollera med en sticka. Ät och njut av din hemmagjorda Janssons frestelse! Spara recept 11 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 9582

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.