Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
När jag började språka med min bästa mattokiga väninna visade det sig att hon sett just samma program och blivit lika förtjust i pajen som jag - ja då var det ju bara att prova att också göra den
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes
Häromkvällen åt vi Jamie Olivers oxfilé med bearnaise och grillade grönsaker. Ta ut köttet ur påsen, klappa det med hushållspapper och rulla det i olivolja
I lördags blev det oxfilé med den här salladen och jalapeno poppers. 1 avocadotomater, gärna i olika färgerett gäng mozzarellabollarcitronsaftolivoljafärska, hackade örter, gärna basilikasalt och pepparBlanda ihop allt utom avocadon och låt stå i rumstemperatur en timme
Spanska tapas är något jag inte kan få nog av. Man köper en del färdigt, svänger ihop lite tillbehör, samlas ett gäng och plockar och äter, i evigheter
Tomatsallad. Ta fram matberedaren och montera standardinsatsen. Spenat-och fetaostpaj. Lägg pinjenötter i den torra stekpannan och rosta nötterna under omrörning
Blanda ihop pajdegen, kavla ut och ställ kallt. Förgrädda ett par min om ni gör en större paj. Jag försteker korven tillsammans med purjo för att få fram smakerna
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Låt den ligga och dra 10 min i saften av en halv citron, lite salt och lite svartpeppar. Blanda ner i rödlöksröran och tillsätt 2 msk finhackad slätbladig persilja och 2 msk finhackad koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.