Receptet är komponerat av Jamie Oliver och kommer ur boken. Jamies Italien, Albert Bonniers förlag. Blanda spaghettinmed såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan
) JamieOlivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. (Jamie kastar runt potatisarna lite snyggt. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Smaka av med salt. Lägg i bambuskott, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och fisksåsen och stek ett par minuter
Tillsätt räkor, rucolaoch eventuellt mer rivet citronskal, salt och peppar. När pastan kokat klart, slå av pastavattnet och lägg spaghettin i stekpannan
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade och rivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
En snabblagad favorit…ännu en sås som man hinner göra klart medansspaghettin kokar. Krydda med salt, peppar och lite citronsaft och när spagehttin kokat färdigt, häll över den i stekpannan med lite av kokvattnet
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Smaka av med salt. Lägg i bambuskott, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och fisksåsen och stek ett par minuter
400 g spaghetti 200 g kantareller 200 g rödgul trumpetsvamp 0,5 gul lök, finhackad 4 klyfta vitlök, tunt skivade 1 dl vispgrädde 30 g rucolasallad 1 dl parmesanost, nyriven 1 citron, rivet skal från olja, till stekning smör, till stekning salt svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.