Den är verkligen hur god som helst och det bästa av allt är att den inte blir torr eftersom man stoppar in ett smaksatt smör under bröstskinnet och på låren som öser kycklingen under tillagningen
Då är dagens tips på en kycklingrätt vi lånat från Jamie Oliver ett strålande recept att lägga på minnet och i stekpannan, där nästan hela matlagningsaktiviteten äger rum
Inspirerad av alla grönsaker Jamie Oliver har i sina recept så åkte jag iväg och köpte fröer för att så egna grönsaker och kryddor till våren/sommmaren
jamieoliver,kyckling. Jamie Oliver är en av mina stora inspirationskällor och dagens middag gjordes utifrån hans recept som finns i boken Happy Days with the Naked Chef
Skölj kycklingen in och utvändigt och torka den torr med hushållspapper. Salt och peppar. Gnid kycklingen invändigt med salt och dra sedan försiktigt upp skinnet vid bröstsidan, se till så att det inte går sönder
Strimla kycklingfiléernaoch stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar. Det går superfort att förbereda och det går att göra på så många olika sätt
Däremot tycker jag att det är synd att dränka våra fina svenska ärtor med smör och citron. Från JamieOlivers julprogram med hur man tillagar rester kommer det här läckra receptet
Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. Häll över den i en skål, riv ner lagerbladen och tillsätt resten av ingredienserna i marinaden
) JamieOlivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. (Jamie kastar runt potatisarna lite snyggt. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Kycklingfilé skuren i tärningar. Jättegott och enkelt som gjordes av bara några rester. Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.