½ tsk kyndel (kan ersättas med mejram). Förberedelse. Finhacka lök, vitlök paprika och selleri. Skär kyckling och korv i lagom stora bitar (ca 2 cm), och champinjonerna i klyftor
Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya
Låt saffran och ris fräsa med en stund. Smaka av med salt och tabasco och blanda i repade oreganoblad. 1 200 g skalade räkor (500 g med skal) . 1Späd med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. 1Krydda med salt och peppar. 1Späd eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig
Jag har sett många varianter på jambalayamed ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor. Normalt kokar man ris i själva grytan med alla ingredienser men här serverade vi det vid sidan om
Så jag stekte allt till en jambalaya. Idag va en sån -tag det du har i kylen dag. Jag hade ris från igår, en halv zuccini och lite broccoli kvar som va tvunget att ätas upp
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g kött 1 st Gul lök 1 st Grön paprika 1 st Röd paprika 1 msk cajunkrydda 3 dl Basmatiris 400 g Krossade tomater 5 dl Kycklingbuljong salt och peppar Till servering Persilja (hackad) Matlagningsyoghurt
Jag lagade till Jambalayamed heta influenser från New Orleans, serveras med ris. Blåmusslor är klimatsmart mat som med bara lite lök och vin kan bli till en trevlig festmåltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.