Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya
Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad
Låt saffran och ris fräsa med en stund. Smaka av med salt och tabasco och blanda i repade oreganoblad. 12 chorizo, 200 g . 1 200 g skalade räkor (500 g med skal) . 1Späd med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. 1Krydda med salt och peppar. 1Späd eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig
När du är klar, servera med kokt ris eller med varmt bröd. Med 5-10 minuter kvar i tid, lägg i tinade räkor och ta bort lagerbladen. • 2 chorizos, skivade
Vi vill ha en tunn och spröd pizza, som man kan äta med fingrarna, utan bestick. Lägg nu pizzabotten på bakplåtspapper och fördela riven ost på botten, lite tunt skivad chorizo, skivad pepperoni, små tomatklyftor och små klyftor från rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.