Louise Johansson - The CompetitionVi pratade mat och kärleken till svensk husmanskost och jag försökte snokade lite efter vad som faller Herr Mannertsröm på läppen om vi skulle få utmaningenÂâ€husmanskostâ€
Vilkenfantastiskvinterdagjag vaknade upp till. Så här gör jag. Japp nu har vi snö igen och det är väl sådär, men solen strålar från en klarblå himmel så då får det väl vara okey med ett vintervitt landskap
Dessa rätter är riktigaklassiker som man kan äta om och om igen utan att tröttna tycker jag. Mattias är den som brukar stå för tillagningen av den gamla klassiskahusmanskosten hemma hos oss
Silviakaka är gott och jag har nu hittat ett recept som passar mig perfekt. Du gör den i en långpanna och den blir ganska hög så man kan skära mindrebitar
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blirhärligtkrispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
I förra veckan berättade jag om minveganska kladdkaka som istället för ägg innehållerkikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspadistället för ägg, nämligenbrownie
Den här pastan är fullproppad av gul citron och jag förestället mig därför att en tugga av den är som att käka solsken – åtminstone så nära det går att komma
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehållerbroccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.