Projektet hitta nya sätt att använda överblivna äggvitor har nått ännu en fas. I dag hade min lokala ICA-butik bra pris på röding, varför det fick bli dagens val av fisk
Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Dethar länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Det korrekta namnet för en sådan rätt är terrine och som sådan borde den alltid betecknas, men vardagligt språkbruk harockså häftat benämningen pâté på dessa rätter, som för övrigt alltid serveras kalla i motsats till de äkta pastejerna som kan serveras antingen kalla eller varma
Matblogg - Friterade pilgrimsmusslor med avokadosalsaGET IT ON - Grillspett med Serranoinlindad jätteräkor och halloumiostVärt att notera att det är bara rätter med fisk och skaldjur som har nått finalen
Låt spenaten tina i ett durkslag. Jäs under duk i 1 timme. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. Jäs bullarna under duk i 30 minuter
Charlotte Gawell. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.