Flygande Jacob har jag inte lagat på år och dagar. Flygande Jacob. 2016-06-22, 21. 38. Men igår blev jag så himla sugen på just grillad kyckling och den goda "rosa såsen" som jag alltid kallade det när jag var liten
) Läste på Wikipedia att den flygande Jacoben för första gången publiceras i Allt om Mat 1976 och att själva namnet kommer efter Ove Jacobsen som arbetade med flygfrakt. )Flygande Jacob6 port1 kg kycklingfilé2 pkt bacon1-2 dl cashewnötter2 dl vispgrädde5 dl matlagningsgrädde3 dl chilisåsSkär filéerna i mindre bitar, stek i omgångar och krydda t. Kyckling, knaperstekt bacon och cashewnötterFlygande Jacob, Chilinötter, Jordnötter och Gurka 6 port
Flygande Jacob blev det. Det första receptet på Flygande Jacob publicerades i Allt om mat 1976 och namnet Flygande Jacob kommer från upphovsmannen Ove Jacobsson, som jobbade inom flygfrakt
Härom dagen blev det flygande jacob till middag. Flygande Jacob 4 port1 grillad kyckling1-2 pkt bacon1-2 bananer3 dl vispgrädde1 dl chilisås gärna het1tsk italiensk salladskrydda1 tsk torkad persilja salt, svartpeppar salta cashewnötter Skär eller klipp bacon i små bitar och stek de knaprigt. Flygande Jacob 4 port
Grädda din Flygande Jacob i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka köttet från kycklingen, dela det i halvstora bitar och lägg i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.