Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Jättegoda matmuffins med bacon och fetaost. Veckorna går ganska snabbt - det är redan fredag igen. Den här fredagen är dock inte så rolig eftersom vår lilla katt fick somna in igår kväll hos veterinären eftersom han hade fått njursvikt
Jättegod västerbottenpaj med kantareller. Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Ingr. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök
Jättegod trattkantarellsoppa. Här kommer receptet på trattkantarellsoppan som vi åt igår till middag, den blev väldigt god och krämig och med ganska hög sälta och god smak av sherryn =)
Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Även om jag föredrar ett grövre bröd med lite tuggmotstånd, så är jag inte sämre än att jag kan erkänna att det då och då kan vara gott att sätta tänderna i en mjuk och söt sirapslimpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.