Det här receptet snubblade jag överi den otroligtfina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Smeten kommer att jäsaordentligt och bli dubbelt eller tredubbelt så stor. Så hittade jag det här receptet på våffelsmet som jäser över natten och så gör man färska frasiga våfflor till frukost
Ställ sedan in långpannan ikylskåpet och låt den stå där över natten. Fast inte på lingonen som blev över, för de har jag fryst in för att använda till jul
Lägg på lock eller täck med plastfolie och låt jäsa under natten. Ingredienser. Kvällen innan, blanda torrjästen med vattnet i en bunke, tillsätt salt och vetemjöl och rör runt med en slickepotttills du får en fin smet
Med tanke på gårdagens inlägg – här kommer glöggen. Så ni får bjuda en vän på glögg imorgonistället. Den här glöggen är som balsam för den frusna vintersjälen, även när det inte är jul
Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara litetillutbakningen
Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt som du ställer i kylen för att kalljäsa. Frallorna kalljäser på en plåt i kylen över natten, så är det bara att skjutsa in dem i ugnen på morgonen
Åhhh, vad gott och grymt att det lagar sig själv under natten så man kan äta det redan vidlunchtid Har velat testa pulled pork ända sedan det började ploppa upp på var och varannan matblogg i våras men det har bara inteblivit av
Stek fläsket i stekpannan över elden tills det får fin färg. När vi var ute och vandrade häromdagen så testade vi att grilla något nytt, nämligen ”kolbulle”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.