Värm mjölken till 37-40 grader och. * pytsa i ca 3 dl filmjölk och rör om. När ystningen är klar - tar några minuter - så fiska upp vita osten med en hålslev *
8 pers. (Går utmärkt att frysa om du får någonting över). 3 l mjölk 3 %, 1 dl grädde, 2 dl strösocker, 3 kanelstänger, ½ tsk kardemumma, 2 ägg, 1 tsk ostlöpe (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på apotek), 1-2 tsk mald kanel
När grädden i kylen närmar sig "bäst före"-datumet och men bara inte kan lyckas göra av med den är ett bra tips att frysa in den och ta fram till nån gryta eller soppa när det blir tillfälle
Äkta Jämtländsk mat på mitt sätt. Jämtländsk Fiskpudding 2 dl kokt Fisk i små bitar 2 Ekologiska Ägg 2 dl Grädde 2 msk Ekologisk Kaviar 2 msk hackad Gräslök 1 dl riven Ost Havssalt och nymald Vitpeppar Spetspaprika till garnering Smält Smör till form och att hälla över Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar
Så nu har vi laddat kylen med jämtländskt kött, fisk, ägg och andra nyttiga godsaker. Här i Jämtland finns väldigt många duktiga mathantverkare och grönsaksodlare, jag handlar oftast på Odenhallen i Östersund, de värnar om det jämtländska
Den tilltuffsade katten strök som vanligt omkring utanför balkongen och ställde till med oroligheter för vår så kallade hund som mer kan liknas vid en jämtländsk vildkatt än en hund
Till honom gjorde jag en liten tapastallrik istället. Förra helgen så åt jag och Kevin en 3-rätters middag (hur jag nu lyckades med det med pga min hand men jag hade en bra hjälpreda) och vi åt pilgrimsmussla till förrätt
Det enda typ ätbara är deras tapastallrik och den tycker jag sådär om. Hej vänner. Phew, väskorna står packade och jag är klar och har över 1 timme innan det beger sig mot tåget till Kastrup
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.