Höstvärme. Den senaste helgen var fantastiskt fin, sol och värme från fredag till söndag. Jag och mamma hyrde bil och gjorde flera utflykter, både långa och korta
Ingredienser Portioner. 8 1 gul lök 3 msk smör eller margarin till stekning 8 enbär 1 kg älgfärs 2 dl vispgrädde 2 ägg 1 msk salt 2 tsk timjan 1/2 tsk mald vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Sås med smak av sommar. Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Som ett gott tillbehör till dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
Sopptider. Det har varit ett riktigt soppväder de senaste dagarna här i Jämtland. I dubbel bemärkelse, för sopparna har verkligen behövt regnet så de kan växa på sig
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas
Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland. Idag packade vi in oss i bilen efter jobb och skola, för att åka till stugan och äta middag
Ibland händer det att jag rekommenderar dryck till maten men i detta fall kommer jag istället att rekommendera musik (även om en Lagunitas IPA sitter som en smäck till denna maten)
Vårkänslor Jag önskar all mina läsare en trevlig långhelg. Från och med idag lägger jag in lite gamla favoriter på min andra blogg, Birgittas Mat i Dalarnas Tidningar
Delikatesser från Jämtland Så här års finns det mycket lokal mat att frossa i här i Jämtland. Det har fyllts på i frysen från jakt, fiske, bärplockning och grönsaksodling
Turkisk matkrönika i Jämtland. Nu är vi inne på sista veckan här i Alanya. Vädret har inte visat sig från sin bästa sida i vinter, det har varit riktigt kallt och rått senaste dagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.