Italienska köttbullar och pumpaspagetti
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 mineralvatten
  • 1 nötfärs
  • 1 bladpersilja, hackad
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 röd chili
  • 1 olivolja
  • 1 färsk basilika, hackad
  • 1 vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 tomatpuré
  • 1 krossade tomater, 800 g
  • 1 vatten
  • 1 butternutpumpa
  • 1 salviablad
  • 1 smör
  • 1 salt och peppar
  • 1 färsk parmesan, riven
  • 1 basilika, färskaTomatsås1. Skala lök och vitlök till tomatsåsen och hacka dem grovt. Kärna ur och finhacka chilin.2. Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt örter, vin, lagerblad, tomatpuré, tomatkross, vatten och salt. Låt såsen koka upp och sedan sjuda i cirka 30 minter.Köttbullar:1. Hacka eller riv löken fint. Bland lök och vitlök med mineralvatten, färsen, bladpersiljan, salt och peppar. Knåda inte färsen för länge, den kan bli seg.2. Rulla till stora köttbullar.3. Tillsätt sedan tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 minuter.Pumpaspagetti1. Börja med att skala pumpan. Svarva den till spagetti i en grönsakssvarv.2. Koka upp vatten med salt i en kastrull. Lägg i pumpapastan och låt det sjuda ett par minuter. TipsJag brukar baka köttbullarna i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter först, då behåller de sin form. Därefter steker jag färdigt dem i olja i stekpannan på medelhög värme, ca 5 minuter. Du kan också lägga pastan på en plåt och ringla över lite olivolja och salt. Låt sedan grönsakspasta barka i ugnen på 200 grader i ca 10 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.