Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad. Köttbullar. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienskaköttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienskaköttbullar. Man slipper allt kladd med att steka köttbullarna i omgångar i stekpannan, riktigt smidigt
Häll sedan över tomatsåsen i stekpannan tillsammans medköttbullarna. Mycket smak från både vitlöken, soltorkade tomater och basilikan - och tillsammans medtomatsåsen och pastan blir det så gott
Fast nästa gång ska jag ösa på mer med salt och kryddor då köttbullarna i sig blev lite bleka. Fräs sedan på dessa i kastrull med olivolja i några minuter
Idag lagade jag italienskaköttbullarmed spaghetti och tomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.