Italienska köttbullar med parmesan
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 12 skiva formbröd
  • 12 dl mjölk
  • 11 tsk salt
  • 12 krm peppar
  • 11 st ägg
  • 1 citronskal
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 12 msk hackad persilja
  • 10.5 dl parmesanost
  • 1500 g köttfärs 2 skiva formbröd vitt 2 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm peppar 1 st ägg citronskal rivet av 1 1 st vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja 0.5 dl parmesanost riven Det här behövs för ca 4 port:Kantskär brödet och smula ner det i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
  • 1 Tillsätt färs, salt, peppar, ägg, rivet citronskal, pressad vitlök, riven parmesanost och hackad persilja. Arbeta smeten smidig. Forma runda bullar.
  • 1 Bryn bullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 8-10 minuter eller tills de är genomstekta. Bjud dem med tomatsås och nykokt pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.