Detta är en italiensklite mer slimmadvariant som vi äter med tomatsås och bara olikagrönsaker. Jag har ju arbetat på österrikisk restaurang och där lagar man den fantastiska rätten Cordon Bleu
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Lång gräddningstid ger underbart söta tomater. Ingr. mängden av ingr är upp till var och en. stora tomater av bästa sorten (man kan även använda körsbärstomater, men förkorta då gräddningstideni ugn)
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsakerifoliepaketdirekt på grillentillsammans med grilladrostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Grönsaker rostade i ugn är ett superbra tillbehörtillolika kött- och fiskrätter. Lätt att variera eftertycke och smak, eller vad som finnsi kylen för tillfället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.