Smakrika biffar (lite mkt chili för barnen). Gjorde jordärtskocks”frittatan” med färdigskalad frysd skivad jordärtskockor - se till att de är genomkokta (blev al dente när jag följde receptet)
Bjud de italienskafärsbiffarnamed såsen, pasta, svarta oliver och skållade skalade plommontomater. Krydda färsbiffarna på båda sidorna med salt och peppar
Lägg skockorna i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. jordärtskockor. olja med neutral smak. Skala jordärtskockorna och skär de i 1 cm stora bitar. Lägg ner gösen med skinnsidan nedåt och stek i ca 3 minuter tills skinnet är knaprigt
Servera de ugnsbakade och picklade jordärtskockorna till det nystekta köttet och chorizosmöret. Hyvla jordärtskockornamed hjälp av en mandolin, skalare eller osthyvel
Härligt med så fina och naturliga råvaror. Serverade sedan köttet uppskuret i skivor på de ugnsbakade potatis- och jordärtskockorna, den stekta svampen, skysåsen och så några inlagda gröna tomater för sötsyrans skull
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Kommentarer
manuela-2
Smakrika biffar (lite mkt chili för barnen). Gjorde jordärtskocks”frittatan” med färdigskalad frysd skivad jordärtskockor - se till att de är genomkokta (blev al dente när jag följde receptet)
manuela-2
Lite torrt också, gott med italiensk sallad med balsamico och olivolja. Annars vitlökssås
Logga in eller Registrera för att kommentera.