När jag var med i Viktväktarna för 15 (ehum) år sedan gjorde jag en jättegod tomatsoppa. Den räknades som en nollpoängare på den tiden, men jag har nog ändrat receptet lite under årens gång så jag vet inte vad den räknas som idag
Den här italienskatomatsoppan visade sig vara jättegod. Jag var rädd att det skulle bli lite konstig konsistens av att låta bröd koka med i en soppa, men så fel jag hade
1 tsk italiensk salladskrydda. Smält smör i en kastrull och fräs löken. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och kryddor, rör runt lite och koka sedan under lock i 10 minuter
1. Soppa. Skala och grovhacka lök och vitlök. 2. Hetta upp lite av oljan från de soltorkade tomaterna i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg på medelvärme
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.