Fördela röran i pajskalet. Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg
Italiensk pizza a´la viktväktarna 4 port. Jag brukar alltid byta ut 1 dl av mjölet mot grahamsmjöl för jag tycker det blir himla gott, men det väljer man såklart själv. Till tomatsåsen anväder jag soltokade tomater i påse som jag först strimlar och sen värmer jag vattnet (4 msk) och häller över
Istället för oregano kan man använda valfri örtkrydda, färsk eller torkad. Det går också utmärkt att göra detta dagen innan om man vill förbereda i god tid
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Vänd dem i mjöl precis före stekning. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter. Värm ugnen till 180 grader, varmluft. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Jag försökte köra på ett hyfsat klassiskt recept som följt med ett par år. Italiensk lasagne när den är som bäst, krämig, smakrik och fylld av härlig ost och köttfärssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.