Omelett är perfekt lunch- och middagsmat. Stek på hög värme så det får färg - bränn inte. Hade i bacon, grön sparris, röd lök, tomat och toppade gjorde jag med parmesan
lufttorkad skinka gjorde jag en italiensklchf-paj eller omelett om ni hellre vill det. Men jag tycker att paj låter godare än omelett och eftersom det inte är något pajskal så kallar jag det för lchf-paj
Satt igår och bläddrade i en pastabok och fastnade för detta receptet, lite omarbetat blev det i slutänden med så gott och enkelt att göra, perfekt om man har överbliven kokt pasta som man inte vet vad man ska göra med
Det blev en omelett till frukost idag. När ytan börjar stelna strör man över valfria godsaker. Man kan också byta ut mjölken mot lika mängd grädde om man önskar en krämigare omelett
Hemmagjord pizza är verkligen supergott, en riktig fredags- eller lördagsfavorit. Huuur gott som helst är det att toppa den med ruccolasallad och parmaskinka och ringla över lite balsamico
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 1-2 msk små avrunna kapris,
Jag har börjat denna söndag precis som jag sa i går - med vila. Nu ska jag snart äta lite lunch och det blir en kanongod lunch eftersom jag har kvar rester från gårdagens kyckling-middag
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.