Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Ta ut fatet och klicka crème fraiche tomat & basilika över laxen. Italiensklax med grönsaker4 port4 bitar skinn- och benfri laxfilé, (ca 500 g)1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl crème fraiche tomat & basilika (vanlig creme fraiche blandat med tomatpure och frusen basilika går minst lika bra)Grönsaker. 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, (ca 500 g)
Skär laxen i kuber. Ta ut potatisen och lägg laxen på samma fat. Häll tomatoljan över lax och potatis. 4 laxfiléer. 4 pers 4 laxfiléer 8 potatisar (ca 600 g)
Vi tar eventuellt igen det senare om det blir lite extra kött någon vecka, och istället fixar vi god lax i ugn med en nyttig yoghurtsås, samt extra lyxiga krutonger till en enkel italiensk bönsoppa
Ravioli med lax och mascarponeost. Blanda lax, mascarpone och citronsaft i en matberedare. 100 g kallrökt eller gravad lax. Smaksätt laxkrämen med 1 msk gräslök, salt och peppar. Lägg 1 tsk laxkräm på en rundel och lägg på en till rundel. 100 g kallrökt eller gravad lax
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.