När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Ingredienser Portioner. 4 2 fintärnade potatisar 1 dm purjolök 250 g broccoli (spara ev en bukett till dekorering) ca 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 250 g baconmjukost svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Palpina är en fräsch och nyttig kurdisk linssoppa med stekt portlak. Om du inte hittar portlak i affären så kan du ersätta det med spenat eller mangold
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Fyllningen blev italieninspirerad medsalsiccia, spetskål och spenat. Inget pajskal med bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl
Fräs lök och korv i en stekpanna med lite olivolja. Servera med spagetti eller annan pasta. 3-4 färska salsiccia korvar 1 gul lök (finhackad) 1 dl vitt vin 2 dl vispgrädde 1 hand hackad färsk persiljaPastaGör så här. 3-4 färska salsiccia korv
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.