Italiensk kycklingsoppa
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g kycklingbröstfilé
  • 150 g rökt fläsk
  • 12 gula lökar
  • 12 morötter
  • 1100 g rotselleri
  • 1 Arla® Svenskt Smör
  • 18 dl hönsbuljong
  • 11½ dl röda linser
  • 12 tsk torkad basilika
  • 1½ tsk svartpeppar
  • 1½ dl hackad färsk persilja
  • 11 msk vetemjöl
  • 12 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 1 ev ½ tsk salt
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g kycklingbröstfilé 50 g rökt fläsk 2 gula lökar 2 morötter 100 g rotselleri Arla® Svenskt Smör 8 dl hönsbuljong 1½ dl röda linser 2 tsk torkad basilika ½ tsk svartpeppar ½ dl hackad färsk persilja 1 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® matlagningsgrädde ev ½ tsk saltGör så här Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar. Skala lök, morötter och selleri. Skär allt i småbitar. Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta. Rör ner grönsakerna. Häll på buljongen och låt det koka upp. Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar. Låt soppan koka ca 10 min. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner den och persiljan. Låt koka 3 min. Smaka av med salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.