Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans medsoltorkade tomater. Men varför inte göra den lite roligare och tillsätta lite goda soltorkade tomater och färskbasilika
Smaka av med salt och peppar. Strax innan servering finhacka den färskabasilikan (man kan ta torkad men den smakar inte lika intensivt) och rör ner i cremén (spara några blad hela till dekoration)
Pensla med soja och olivolja och dra något varv med salt & pepparkaret. Finhacka mozzarella och soltorkade tomater och blanda med pesto och soltorkade tomater
Basilikablad på toppen. Vi bidrog med en LCHF kycklingpaj. Salt o rikligt med cayennepeppar. När kycklingen svalnat lite (om du steker den i sambande med pajfix), rör ner kycklingen och tomater
Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Servera med rucola samt pressad potatis, pasta eller ris
Om vi ska återgå till grytan tycker jag om den här kombon med grädde, soja och sambal oelek. Tillsätt sojasås, oliver, sambal oelek, soltorkade tomater och grillkrydda
För mig är det en gåta hur folk kan köpa frysta filéer fyllda med vatten, men fördelen är att de hela ekologiska kycklingarna blir över och ofta säljs till halva priset
Du kan med fördel förbereda kycklingpajen någon dag innan servering. Blanda creme fraiche och basilikahack tillsammans med hälften av den rivna osten i skålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.