11 zucchini
1-2 klyftor vitlök 1 msk olivolja salt och peppar 600 g kycklingfilé 8 soltorkade tomater i olja 1 kruka basilika 250 g färska lasagneplattor sallad
1 Sås2
dl fraiche 5% 3 dl stark ajvar relish 2 dl mjölk 0,5% 1 tsk saltSätt ugnen på 225 grader. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlök och zucchini. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta, ta upp och lägg åt sidan. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra. Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar. Vispa ihop fraiche, ajvar, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Servera med sallad.
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne. Jag har faktiskt aldrig gjort kycklinglasagne förut, bara vanlig lasagne, men detta blir så otroligt gott så nu kommer jag inte vilja göra någon annan lasagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.