Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Dessutom passar denna kycklingen perfekt in på veckans LCHF-tema, men vill man så kan man så klart servera den med exempelvis ris eller varför inte klyftpotatis
Salta och peppra kycklingen. 2 mackor 1 kycklingfilé4 vitt surdegsbröd2 msk pesto1 fpk mozzarella 1/2 burk grillad paprika 1/2 basilikarucola10 körsbärstomaterolivoljasalt och svartpepparGör så här. Toppa 2 skivor med skivad kyckling mozzarella, paprika och basilika. Stek mackorna på låg värme i olja i en stekpanna cirka 10 minuter tills osten smälter Servera med en sallad på rucola och tomat. 1 kycklingfilé
Den möra kycklingen som får blandas med den härliga tomatsåsen, vitlöken, örterna, mamamia så gott. Cacciatore betyder ”jägare” och det är precis vad denna gryta är, en riktig rustik ”jägargryta” fylld med smaker
4 12 kycklingben 2 msk olja salt och peppar 2 msk soja 1 msk honung 1 vitlöksklyfta 900 g fast potatis 2 dl crème fraiche 2 msk ketchup eller chilisås 1 msk senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kycklinglårfilé är en ganska ouppskattad del just för att den inte ser så himla fin ut. De är världsbäst att fylla med diverse saker och blir rätt snygga i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.