Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta
Honungen hjälper till att riktigt få fram tomatsmaken. Här är en av mina favoriter i italiensk stil med mycket kryddor, vitlök och såklart helt utan ketchup
Låt stå och småputtra tillsköttfärssåsen har kokat ihop. Tillsätt kryddor och soya. Den kan varieras i det oändliga och här kommer en variant med italienska smaker
Hetta upp olja tillsammans med lite smör i en stor gryta. Tillsätt champinjonerna och bryn dem. Tillsätt sedan mer olja och smör, hetta upp grytan och tillsätt köttfärsen och bryn den
I alla fall såpass att jag kan bjuda på den där utlovade italienskaköttfärssåsen. Jag gör också mina tappra försök att lära mig detta vackra språk, även om framstegen väl är sisådär Vi är i alla fall sex stycken glada "pantertanter" som varje onsdag träffas och tragglar italienska glosor och grammatik och har väldigt roligt tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.