Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta
ITALIENSKKÖTTFÄRSSÅS. Denna köttfärssåsen är en riktigt favorit här hemma. Låt gärna köttfärssåsen puttra länge, så den får smak från alla håll och kanter – ju längre den kokar ju mustigare och godare blir den
Den kan varieras i det oändliga och här kommer en variant med italienska smaker. Köttfärssås och spagetti är en rätt som du flesta gillar, stora som små
Barnmat – Italienskköttfärssås. Tänk att det finns så många olika smaker på köttfärssås. När jag var liten fanns det bara två smaker, min mammas köttfärssås och min mormors köttfärsås
I alla fall såpass att jag kan bjuda på den där utlovade italienskaköttfärssåsen. Det finns inget som går upp mot italiensk mat och italienska smaker, och skulle jag behöva välja ett enda matland (vilken himla tur att jag inte behöver det
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.