Jag har aldrig gjort köttfärslimpa tidigare. Men efter att ha läst Mårtenssons årskrönika, där de plockade fram godbitarna från 2011, fick jag upp ögonen för en ItalienskKöttfärslimpa som de gjort. ItalienskKöttfärslimpa 4 port400 g nötfärs½ dl ströbröd1½ dl mjölk2 schalottenlökarsalt och peppar1 ägg1 boll mozzarella 1 pkt skivat bacontorkad basilikaSlå ströbrödet i en skål med mjölk och låt det svälla 5 minuter. SåsSky från köttfärslimpan1 dl vatten1 msk kalvfond1½ dl grädde1 msk svart vinbärsgelémaizenaredningsalt och pepparSlå skyn från färsen i en gryta, koka upp med vatten, fond, grädde och gelé. ItalienskKöttfärslimpa 4 port
Forma köttfärslimpan till en fin rulle och förslut ändarna med färsen. Höj ugnsvärmen till 225° grill och tillaga i 5 minuter, så att köttfärslimpan får fin färg
Här kommer en Italiensk variant. En köttfärslimpa sköter sig själv i ugnen och väldigt gott. Forma till en köttfärslimpa och sätt in ugnen på 200g i 30 minuter. Vispa ihop grädde, mjölk, chilisås och ketchup och häll över köttfärslimpan och sätt i ugnen ytterligare 20 minuter
Jag pratar om en hederlig, klassisk köttfärslimpa. Klassisk köttfärslimpa. Goddag där ute. Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår, i alla fal inte i Växjö-trakten
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.